I Stockholm finns det massor att göra i Stockholm med barnen under sommaren, utan att det kostar skjortan. Här följer våra bästa tips på barnaktiviteter.

barn i bil

Oavsett om man planerar att resa till Stockholm under sommaren eller om man bor här och funderar på att stanna hemma mycket så finns det massor av roliga sommaraktiviteter att hitta på med barnen, som hela familjen faktiskt kommer att uppskatta. Det bästa är att hitta på något speciellt i alla fall en gång i veckan, då sprider man ut det roliga och ledigheten känns längre. Det gäller att anpassa aktiviteten man väljer att göra med familjen efter väder. Är det regn passar kanske en inomhusaktivitet bättre än en som äger rum utomhus. Man ska inte acceptera att barnen ska ha ett ”fattigt sommarlov”. Enligt en artikel i Aftonbladet ska man ställa krav på sin kommun. Det finns 200 miljoner i landets budget som ligger till förfogande för att ordna billiga eller gratis sommarlovsaktiviteter för barn. Det kan vara dyrt att hitta på massor av olika grejer under sommaren, men många aktiviteter som barnen kommer att älska är gratis eller kostar väldigt lite, det gäller bara att ha lite koll på vad som finns.

Vildanglar.seMuseum, föreställningar och annat kul

Det finns massor av barnaktiviteter i Stockholm väl värda att testa på. Vissa grejer är väderberoende men andra inte. Det beror ju mycket på tycke och smak också. I En artikel i Svenska Dagbladet listas flera tips på vad man kan hitta på med barnen i sommar, och vi rekommenderar att man testar flera av dessa med hela familjen! Junibacken är ett perfekt besök för både lek och upplevelse. Och där kan man vistas både utomhus och inomhus. Nytt där är att man kan besöka Muminfamiljen, och vem vill inte göra det? Man kan även besöka Leksaks- och Spårvagnsmuseet och leka loss en hel dag. Om man vill ta en liten utflykt utanför Stockholm så finns Lasse Åbergs museum i Bålsta för att se Disneyutställning eller något annat spännande. Parkteatern är ett roligt alternativ för familjen som gillar att vara ute. Showerna som spelas där lockar till skratt och lek, men bland annat Clownen Manne. Fjäderholmarna är ett härligt resmål för sol bad och picknick. Ta färjan dit från city och njut av en skärgårdsidyll – nära stan! Här finns även ett piratskepp där barnen kan leka. En klassiker att besöka är Vasamuseet, där kan man både kolla på filmvisningar och kolla på skeppet och andra häftiga ting. Vill man åka längre ut i Stockholms skärgård så finns det på Siggesta Gård ponnyridning, minigolf och massor av smådjur att klappa.

Parkhäng och bad

Ja, det finns egentligen hur mycket tips som helst, det gäller bara att ha lite fantasi och känna av vad familjen faktiskt vill göra dagen till ära. Här kommer ännu några tips, läs om fler här.

  • Ett enkelt nöje är att besöka någon park för att leka, kanske spela badminton och ha picknick. Ex: Uggleparken, Humlegården och Kronobergsparken.
  • Bada måste man ju göra på sommaren. Smeduddsbadet, Långholmsbadet, Eriksdalsbadet, Kampementsbadet och Vanadisbadet är roliga och härliga badställen om man har barn.
  • Fiska mitt i stan, kontakta Stockholms stad frö att veta mer om temporära fiskekort.
  • Ta en tur till Drottningholm och få barnen att känna sig som kungligheter för en dag.