Det kostar pengar att ha barn, med allt vad det innebär. Inte minst kostar det att köpa barnkläder och leksaker – till barn som hela tiden växer och ständigt vill ha nya saker att leka med. Med rabattkoder som exempelvis går att finna om man klickar sig in här http://www.gratislandet.se/lekmer-rabattkod.html, kan man komma billigare undan på vägen. I dag skriver vi mer om detta och hur en del verkligen vill köpa dyra premiumkläder och andra byter kläder på klädbytardagar.

barn lekerEnligt en artikel som vi finner i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur vissa verkligen vill att deras kläder ska vara dyra. Något som en del företag som just siktar in sig på premiumsegment insett. Det gör vidare så att de kan höja priserna väldigt mycket, det skadar i sin tur inte försäljningen. I samma artikel kan vi vidare läsa oss till att i London så får designers till och med rådet från inköpare att salta priserna när de börjar sälja i åtråvärda modebutiker. För det är ju det här med att man säljer en dröm, en fantasi eller en känsla – inte en faktisk produkt, i alla fall när det kommer till de allra lyxigaste produkterna.

 

Många byter barnkläder på bytesdagar

Allt fler har dock börjat att byta sina barnkläder med varandra, som på stora bytesdagar då massor av folk samlas och byter kläder som deras barn inte längre kan ha mot begagnade men fullt gångbara större/mindre alternativ. Detta är inte bara kostnadseffektivt, det är dessutom bra för miljön. Det är nämligen så att produktion av kläder inte är det mest vänliga mot vår jord, i alla fall inte i den takt vi sedan förbrukar våra kläder. I Västeråstidningen VLT kan man läsa mer om just en sådan här bytesdag av barnkläder. Något av det man kunde byta till sig var bland annat:

  • Overaller
  • Klänningar
  • Leksaker
  • Skor
  • Tröjor
  • Sele
  • Mockasiner
  • Kepsar

I Dagens Nyheter kan man dessutom läsa om hur många barnkläder har farliga ämnen i sig, så som flalaterna DBP och DEHP. Det är inte nog med det stora och välkända klädkedjor som står för många av plaggen, så som H&M, Kapp Ahl och Cubus. Ämnena klassas som hälsofarliga av EU bland annat, vilket borde få kedjorna att reagera och kontrollera alla sina led i produktionen.