Vad för bil är perfekt för familjen på fyra? Och vad finns det att tänka på inför bilsemestern med hela familjen?

Familjebilar kan se väldigt olika ut, och vad du väljer för bil till just din har att göra med allt från hur många ni är, vad bilen främst ska användas till för resor och vad för prisklass ni väljer. Ett tips är att köpa bilen i andra hand, bilweb har många olika begagnade peugeot till exempel.

Familjebilar och bilsemester

bilsemester kartaI en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur gamla bilar har ökat i intresse under de senaste tio–femton åren. Det gör att du kan sälja av en bil du haft en längre tid, och få in lite pengar på kontot – i alla fall om bilen är i gott skick och av en modell som är eftertraktad.

På bilsemestern kan det vara bra att ha rätt bil för syftet, det är nämligen inte alltid barnen trivs bak i bilen om det är fel modell. Det är viktigt att säten inte sitter lågt i förhållande till bilrutorna, om de ser ut blir de inte lika åksjuka. Barnstolar är ett tips som kan minska detta problem, det hjälper dem att komma upp lite. Dessutom är vissa bilar säkrare än andra:

Suv:ar har överlag ett bättre baksäte än vanliga personbilar. Och att det är så beror förstås på krocksäkerhet, design och aerodynamik – Expressen Allt om Bilar

Fler råd på hur hela familjen överlever en bilsemester genom Europa går det att ta del av i Trelleborgs Allehanda. Bland annat är ljudböcker ett bra sätt att underhålla hela familjen på i bilen, under riktiga långkörningar. Att ta ordentliga pauser är också av vikt.