För den som ska ut och resa med barn finns det anledning att lägga lite extra omsorg på att välja hotell. Både svenska och utländska hotell har oftast gott om barnvänliga alternativ och tillval som kan underlätta under semestervardagen och göra att man som familj slipper onödig stress.

 

family-pier-man-woman-39691För den som ska resa till huvudstaden med familjen är det viktigt att ha ett hotell som alla trivs på, oavsett ålder. Detta kan man hitta hos bland annat https://www.stockholmshotell.com/ som har samlat ihop en guide till de bästa hotellen i Stockholm. För den som reser utomlands har NWT satt ihop en lista över barnvänliga hotell på olika charterdestinationer som fått bra recensioner och innehåller det en familj kan tänkas behöva. Vad man ska tänka på när man bor på hotell med familjen är först och främst att hotellet ska vara säkert och lättillgängligt. Att det ligger på nära håll från eventuella aktiviteter, tunnelbanor, supermarkets, stränder eller restauranger kan förhindra mycket krångel och underlättar för familjen med småbarn. Att det är fokus på säkerhet är också viktigt, rummen får gärna vara utformade med skydd för elektricitet eller vassa bordshörn så att inga olyckor sker och om det finns en pool bör den ha tillsyn av badvakter alternativt vara lätt att överblicka så att man alltid kan se vad barnen har för sig.

 

Tillval som underlättar för barnfamiljen

 

  • pexels-photo-61129Vissa hotell erbjuder barnpassning till en extra avgift eller som ingående i hotellets pris. Detta sker då av utbildade pedagoger som kan ta hand om barnen någon timme så att föräldrarna får ensamtid och kan vila ut vid poolen, göra ärenden på stan eller ta en lugn lunch ihop.
  • Enligt Expressen erbjuder vissa hotell så kallade babypaket. Då brukar det ingå utrustning som säng, skötbord, nappflaskvärmare och barnstol, vilket kan underlätta så man slipper bära med sig allt på resan.
  • Restauranger med barnmenyer. Att det finns barnvänlig mat på hotellet eller i närheten som spaghetti och köttfärssås, pizza, pannkakor och liknande är både bra och enkelt för familjer som vill ha snabba och enkla luncher.
  • Pooler för mindre barn. Att det finns en pool för mindre barn som de kan plaska runt i utan att störas av äldre barn eller tonåringar som leker gör att de känner sig nöjda och säkra.
  • Ordnade aktiviteter. Charterhotell har ofta barnklubbar som exempelvis en bamseklubb, miniklubb eller andra aktiviteter där det vid speciella tider visas filmer, ordnas lekar eller spelturneringar så att barnen slipper ha tråkigt på kvällen eller under de varmaste timmarna.
  • För den familj som föredrar att leka själva är det såklart bra om det finns en lekplats på hotellet eller i omgivningen. Denna får gärna vara placerad i skugga om det är varmt klimat. En lekplats kan fungera som en välbehövlig paus från solen när den står som högst. Små barn ska helst inte vistas i solen mellan 11 och 15 enligt rekommendationer från Vårdguiden.
  • Köksutrustning på rummet. Rummet får gärna ha basal köksutrustning som en micro att värma välling i eller en kaffekokare för tidiga mornar på rummet.