Att ekonomin för inköp av nya dyra designermöbler inte finns i en småbarnsfamilj är mer än förståeligt, men hjälp av några enkla gör-det-själv hacks kan du få dina billiga Ikea-möbler att se ut som riktiga dyrgripar – allt som behövs är bra verktyg, material och ett knippe fantasi.

”Det kan finnas riktiga guldkorn på Ikea men risken finns att man inte är ensam om möbeln. Just nu råder det en DIY-trend och internet svämmar över av olika Ikea hacks. Vissa bättre än de andra.” läs mer här.

IkeaPrecis som det står i citatet ovan är chansen ganska så stor att man inte är ensam om sin möbel när den är köpt på varuhuset Ikea, men det är en sak som går lätt att ändra på. Vissa förändringar kräver bara utbytande av knoppar eller lite sprejfärg så får möbeln ett helt nytt uttryck, och andra knep kräver lite mer än så. Så bor man i en familj där ekonomin inte är den största kanske ett stort ombyggnadsprojekt som kräver massa verktyg det bästa projektet att ge sig på. Men verktyg kan komma att behövas även om man vill ändra något mindre och turligt nog finns sajter med riktigt bra verktyg till lika bra priser att hitta såsom maskinspecialisten där man via http://maskinspecialisten.com/produkt/varumarken/hitachi/ kan hitta perfekta verktygspaket i märket Hitachi – som kan användas till mer än bara gör-det-själv-projekt.

Tips på Ikea-hacks

Vissa Ikea-hacks behöver som sagt en hel del verktyg men i en artikel i Aftonbladet tipsar man om tricks och fix som bara kräver lite tapet och lim. Där beskriver man nämligen hur man kan sätta tillskuren tapet med mönster på sin tråkiga byrå eller garderob för att ge den ett helt nytt uttryck. Och likaså tipsar man i inredningsmagasinen Sköna hem om sätt man kan göra hemmet snäppet lyxigare med hjälp av dekorplast i marmor, påskruvbara hjul och sprejfärg – något som till och med barnen kan hjälpa till med, och snyggt blir det också!