De flesta har en eller flera växter i sina hem. Detta har de framförallt för att det är supertrendigt just nu men många har det även för att växterna gör luften i hemmet bättre. Att ha bra luft i hemmet är nämligen väldigt viktigt.

12569574-ventilationsventil

Nu är det populärare än någonsin att inreda med grönt och växer, skriver Svenska Dagbladet. De skriver också att en extra bonus med den här trenden är att man får en hälsosammare inomhusmiljö med stora gröna växer hemma. Krukväxter renar nämligen inomhusluften och höjer luftfuktigheten i våra ofta varma och torra bostäder. För att växterna ska höja luftfuktigheten i hemmet kan man satsa på växter som trivs med att vattnas ofta. Det är nämligen när man vattnar växterna och de svettas ut vattnet som luften fuktas. Förutom att fukta luften kan alltså växterna även absorbera gifter och skadliga ämnen i luften.

Produkter för ren luft

Har man inte gröna fingrar och inte kan hantera sina växter, finns det självklart andra sätt att hålla inomhusluften ren och tillräckligt fuktig. Det finns både luftrenare och luftfuktare på marknaden som kan göra underverk för luften i hemmet. En sida som säljer bland annat luftfuktare men även andra produkter är e-klok.se. Där kan man hitta det mesta som behövs för att göra luften fräsch så att man kan andas bra och må bra.

Ett växande problem

Att man har bra luft i hemmet är faktiskt viktigare än vad många tror. För att många är omedvetna om hur viktigt det är, har dålig luft blivit ett växande hälsohot, skriver Dagens Nyheter. Bara en liten andel av de svenska bostäderna klarar de nuvarande rekommendationerna när det gäller ventilation och många tänker inte göra något åt detta.