Apple har släppt nyheten om att man i dagsläget håller på att utveckla en teknologi till mobiltelefonernas skärmar. Det kan alltså bli möjligt att få ett automatiskt meddelande om skärmen känner av en skråma som är osynlig för blotta ögat. På så sätt kan man minska risken för att skärmen går sönder ytterligare och därmed spara pengar.

iphone 6Alla familjer med smartphone vet idag att det ibland kan bli extra dyrt att vara en trogen ägare. Det är abonnemang, försäkringar och tillbehör som man varje månad måste bekostas för att kunna fortsätta användandet. Alla känner även igen paniken som infinner sig när man av misstag tappar telefonen i marken och inser att skärmen kanske lyckades spricka. Många väljer i och med det misstaget att gå och köpa en helt ny telefon vilket inte är nödvändigt. Man kan istället välja att enbart byta ut displayen och på så sätt dra ned kostnaderna rejält. Till exempel så är en iphone 6 display väldigt enkel att byta ut om olyckan skulle vara framme.

För att göra det just lättare och billigare för smartphoneanvändare har det nu kommit förslag på en utvecklad teknik som kan minimera risken för att skärmen går sönder efter att man till exempel tappat den i marken. Som Mac World skriver kommer Iphone i framtiden att kunna varna när just sprickor uppkommer på skärmen. Många gånger är det inte så tydligt att en skada har uppstått vilket Iphone kommer kunna uppmärksamma oss om och därmed minska risken för att skärmen skadas ännu mer. Dock så är det oklart när, eller om, Apple kommer utveckla denna teknik.

Rätten till reklamation

Om mobiltelefonen går sönder utan någon som helst anledning eller olycka kan man begära att få göra en reklamation. På Konsumentverket kan man hitta mängder av bra information som kan behövas om det inte på ett smidigt sätt löser sig med den återförsäljaren man gjorde köpet hos. Bra att veta är också att Apple har börjat ta emot Iphones med trasiga skärmar för att återvinna och erbjuda kunden en slant, för att man sedan ska kunna investera i en ny telefon.