I hemmet är det ofta smutsigare än man tror och slavstädning är vanligt hos många. Det är inte ovanligt att barnfamiljer prioriterar bort städningen på grund av tidsbrist. Smutsen i våra hem är många gånger osynlig och den dolda smutsen skapar en bakteriehärd som kan göra oss sjuka.

 

Platser i hemmet som ofta är smutsigare än vad man kan tro är bland annat diskho, diskbänk, tvättmaskin och tandborstmugg. Miljontals bakterier frodas på dessa platser där vi dagligen diskar, bereder mat, tvättar våra kläder osv. Enligt en artikel från Viivilla kan detta sänka vårt immunförsvar och därmed göra oss sjuka, därför det är viktigt att städa på rätt sätt. Det krävs struktur och organisering i hemmet för att kontinuerligt hålla dessa bakterier borta.

glad_familj_med_regnkläder small

 

Rätt städning ökar familjens hälsa

Men denna tid har inte alla familjer. Genom pålitlig och miljöanpassad hemstädning från http://spodra.se/städhjälp-huddinge/ skulle familjer kunna få mer tid över till annat och samtidigt minska risken för att bli sjuka. Småbarnsföräldern Frida berättar för UNT om att vardagen ofta är svår att få ihop.

 

– Det är ett hårt tryck från samhället. Heltidsjobb och småbarn är en ekvation som inte går ihop, som jag ser det. Därför är det viktigt att hitta en balans och ändå känna att man får det viktigaste gjort. 

 

Värt att investera i

Att vara förälder är underbart, men många känner att det till och med kan vara svårt att få ihop tiden till de mest vardagliga sysslorna, som att hjälpa barnen med läxor. Det är lätt att hamna i en ond cirkel och utmattning är inte helt ovanligt bland föräldrar, läs mer om utmattningssymtom. Det gäller att inte känna skuld och istället titta på vad man faktiskt kan göra. En investering som garanterat ger familjen mer tid till det ni hellre gör istället för att städa – vilket är mycket.