Ska du fira påsk i år men har tröttnat på det traditionella firandet? Då är det hög tid att ställa till med en sprakande påskfest! Här är några enkla tips på hur du kan göra.

Traditionellt påskfirande i all ära, men är det inte lite tråkigt att göra samma sak år in och år ut? Hotta upp påsken genom att välkomna våren med en hejdundrande påskfest i stället. För vad är det egentligen som vi firar? Jesu uppståndelse, och vad har kycklingar och påskägg att göra med det kan man fråga sig, och det är precis vad komikern Johan Glans gör i detta klipp:

Så ordnar du festen

Även om det kanske stämmer såsom Johan säger i videon ovan, så ska man inte glömma bort att både fjädrar och ägg faktiskt kan förvandlas till vackra dekorationer och just under Påsken, eftersom vi firar såsom vi gör, så passar denna sorts dekorationer alldeles utmärkt. Speciellt bra blir det om du kombinerar påskris och fjädrar med fräscha snittblommor som du arrangerar på ett lekfullt sätt. Och vet du inte hur exakt du ska göra så kan du alltid spana in Expressens guide där man ger en steg-för-steg lista över allt du ska tänka på och servera – så egentligen behöver du bara följa den och bjuda in lite gäster!

Varför firar vi Påsk?

Varför firar vi påsken såsom vi gör och varför äter vi det vi äter? Dessa frågor och lite mer därtill får du svar på i denna video från Nyhetsmorgon där Edward Blom berättar mer om just varför vi firar påsk såsom vi gör idag. Titta och njut!