Svenskar vet vad man vill ha när det är dags att boka hotell. Men vad är det som får oss att lockas till en viss typ av hotell och inte? Här kan du läsa mer om vad som för många svenska resenärer är viktigt när man ska boka hotell.

När du ska bo på hotell i Stockholm och utomlands med hela familjen, vad är då viktigt för dig vid valet av hotell? Eller när du reser ensam för den delen? Vad ska finnas nära, vad ska vara hotellstandarden och hur viktig är servicen? Här får du veta vad många svenskar tycker är viktigt vid hotellbokning.

Bo på hotell nära där det händer

Något som många svenskar verkar tycka är viktigt när det är dags att välja hotell så är det att hotellet ska ligga hyfsat nära centrum och aktiviteter, där det händer helt enkelt. I en artikel från Aftonbladet skriver man att många svenskar drömmer om att bara kunna gå utanför dörren och komma ut på Las Ramblas, Oxford Street eller liknande. I artikeln har man tagit del av Momondos reserapport och denna visar på att 49 procent av dem som gjort hotellsökningar hos dem tycker att det är viktigt att hotellet ligger nära de aktiviteter man tänkt göra under resan och nära olika sevärdheter. Det ska vara bekvämt helt enkelt och man vill inte lägga massor av tid på att åka långt mellan alla olika saker som ska görs på resan.

Viktigt med wifi, bra service, trivsamhet och bra pris

Annat som svenskarna tycker är viktigt vid bokning av hotell är att det ska finnas bra och gratis wifi, något som framförallt yngre människor söker efter. Man vill lägga upp saker å sociala medier, kunna chatta och söka efter saker även på resan, utan att behöva betala massor av extrataxor. Viktigare tycker folk dock överlag att det är med bra service och att hotellet är trivsamt. Många tycker även att det är viktigt med bra pris, samtidigt som svenskarna flitigt bokar allt mellan 3 och 5 stjärniga hotell på sina resor.